Architect-expert Paul De Maesschalck

B 2390 Westmalle, St-Jozeflei, 15 - Tel: (+32)033121498 - Gsm: (+32)0486877714
BIC: KREDBEBB - IBAN: BE72 4085 0439 5116 - Provisierekening: BE78 4085 0595 4186 - Btw: BE 0635.235.677

 

Home Wie Wat Waarom Hoe Modern ? Referenties Foto's Rampen Contact
Reon

Voor deze aannemer moest een nieuw bedrijfsgebouw opgericht worden, inclusief woning.

Vooraan bevindt zich de showroom met de burelen, achteraan het magazijn.  Tussen beide delen in zit een sanitair blok, waaronder ook de kleedkamers en de refter voor het personeel.  Boven zit vooraan de woning met erachter een groot terras met zwembad.  Dit zwembad is recht boven de bunker voor de gevaarlijke producten gelegen, die op zijn beurt boven de kelder werd geplaatst.  Op die manier kan 1 betonnen element gebouwd worden.

In de showroom werd een strook in parket voorzien die dwars door het gebouw loopt, aan weerszijden voorzien van een groot raam dat doorloopt tot op de verdieping. Dit is als het ware een grote lichtstrook die het licht tot in het gebouw moet trekken.  Tegelijk vormt de parketstrook ook voor een soort podium, waarop allerlei dingen kunnen gebeuren, ook al werd ze gewoon gelijkvloers gemaakt.  Het is ook een visuele scheiding tussen de showroom en het magazijngebeuren.

Op de verdieping werd de woning iets teruggetrokken ten opzichte van de gevels van de showroom en dit om enige terughoudendheid of privacy weer te geven.  Tegelijk heeft men dan de gelegenheid om rondom volledig een overdekt balkon te maken, wat steeds aangenaam is aan slaapkamers, die aan de voorzijde liggen.

De parketstrook wordt ook in de woning op dezelfde plaats ingevoerd, ook hier weer aan weerszijden voorzien van de grote ramen.  Boven de parketstrook zit hier ook een lange koepel, die nog meer licht kan binnentrekken op deze plaats.  Op de parketstrook, die hier echt als een podium wordt voorzien, wordt de open keuken met berging geplaatst.  De bouwheer is immers in zijn vrije tijd graag bezig in de keuken.  Dit is voor hem het centrale gebeuren in het gezin.  De eetkamer werd opgesteld recht tegenover de keuken, op hetzelfde podium.  Eten is immers feesten en is het logische gevolg van wat er zich in de keuken afspeelt.

Achteraan zit de symmetrisch opgevatte zithoek om een surroundsysteem volledig tot uiting te laten komen en om een zekere rust weer te geven.  Achter de zithoek ligt het terras, dat over de volledige breedte van het gebouw voorzien wordt, met het zwembad.  Aansluitend op het zwembad en rechts van de zithoek ligt de badkamer met sauna, wat ook weer als een relaxend element wordt gezien, naast de zithoek.

De aannemer ging echter failliet, waardoor het gebouw spijtig genoeg nooit zal gerealiseerd worden.

       
    Filmpje