Architect-expert Paul De Maesschalck

B 2390 Westmalle, St-Jozeflei, 15 - Tel: (+32)033121498 - Gsm: (+32)0486877714
BIC: KREDBEBB - IBAN: BE72 4085 0439 5116 - Provisierekening: BE78 4085 0595 4186 - Btw: BE 0635.235.677

 

Home Wie Wat Waarom Hoe Modern ? Referenties Foto's Rampen Privacyverklaring Contact
Referenties

In het totaal reeds 236 bouwdossiers en 1.161 expertisedossiers, waarvan 620 gerechtelijke.

***

Na afloop van een expertisedossier waarbij ik optrad als technisch raadgever van een eigenaar, die in conflict lag met een binnenhuisarchitect die beweerde dat zijn architectuur gekopieerd werd, kreeg ik de volgende bedanking:

Ik wil je alvast super bedanken voor je bijdrage en expertise in dit verhaal. Je was de eerste “derde” partij waar we raad gingen vragen en je kennis en nuchtere kijk was op dat moment een eerste geruststelling in een panieksituatie.

Kurt Crollet.

***

Na afloop van een expertisedossier waarbij ik optrad als technisch raadgever van een eigenaar, die in conflict lag met zijn aannemer-dakwerken, kreeg ik de volgende bedanking:

In bijlage stuur ik u het vonnis toe in onze zaak tegen de aannemer. Wellicht stuurt onze advocaat het ook naar u, maar ik wou er nog aan toevoegen dat Miek en ik u heel dankbaar zijn voor uw inbreng in deze zaak. Zoals in het vonnis te lezen valt refereert de rechter naar uw berekening van het mindergenot en neemt deze volledig over. Ook uw nota met betrekking tot het niet-voldoen aan de voorschriften van het WTCB is van groot belang gebleken. Bedankt hiervoor!

Robert en Miek Sas-Nuyts.

***

Na afloop van nog een expertisedossier waarbij ik optrad als technisch raadgever in het kader van de polis rechtsbijstand van een eigenaar, die vochtschade leed door toedoen van het dakterras van de nabuur, kreeg ik volgende commentaar:

Dank voor uw uitstekende expertise en bemiddeling. Dank ook aan onze buren voor de zeer bereidwillige medewerking.  We hopen dat het probleem nu inderdaad opgelost is en dat na de winter de muur effectief volledig droog zal zijn.

 Familie Reynders-Alliet.

***

Op Houzz kreeg ik enkele mooie commentaren:

Paul is een integer creatief architect met een grote materiaalkennis en zin voor perfectie. Zijn ontwerpen zijn stuk voor stuk uniek. In zijn rol als achitect-ontwerper is hij in staat op basis van een gesprek een kunstig ontwerp te creëren waarbij vorm en functie in elkaar smelten en beantwoorden aan de vraag van de bouwheer. In zijn rol als achitect-expert volgt hij elke fase in de uitvoering van het ontwerp op. De twee troeven samen zorgen voor een sterk bouwteam !

Jan Verheyen

***

Project: herconditionering (renovatie keuken, badkamers, verwarming) en uitbreiding woning door plaatsing vaste trap naar zolderverdiep met aldaar verdere afwerking aangepast aan de rest van de woning mbt stijl (bijv. deuren, schilderwerken, verlichting, ...)

Zeer punctuele architect met duidelijke plannen, details, lastenboeken, meetstaten, realistische ramingen, goede prijsvergelijkingen, correcte contracten met aannemers, en nauwgezette opvolging tijdens de werf alsook nadien (cfr postinterventiedossier).

Vlot in omgang, toegankelijk en bereikbaar.

samengevat: aanrader !

Koen Suy

***

Op Google + kreeg ik ook enkele mooie commentaren:

Van den Bogaert - Knaeps:

We hebben de coördinaten van architect Paul De Maesschalck doorgekregen via mond aan mond reclame. Voor de 2e keer hebben we een omvangrijk project via deze architect laten uitvoeren. Telkens heeft hij ervoor gezorgd dat alles correct is verlopen en binnen de gemaakte afspraken, termijnen en met bewaking van de kosten. Indien nodig is hij ook buiten het wekelijks werfbezoek langs geweest om de werken te evalueren en bij te sturen zodat de gemaakte afspraken nageleefd werden. De offertes en werfstaten werden ook op een duidelijke en overzichtelijke manier besproken en gecommuniceerd zowel naar ons als bouwheer als naar de verschillende aannemers toe. We hebben architect Paul De Maesschalck dan ook ervaren als een integer, bekwaam en betrouwbaar architect die weet waarover hij spreekt en de gemaakte afspraken ook duidelijk naleeft.

***

Robert Sas:

Ik heb Arch. Paul De Maesschalck leren kennen toen hij in opdracht van mijn verzekeraar optrad als expert in een geschil met een malafide dakwerker. Tijdens de procedure heeft Paul de Maesschalck meermaals blijk gegeven van een doorgedreven technische kennis, waardoor de door de rechtbank aangestelde expert uiteindelijk niet anders kon dan onze zienswijze volgen. Het is dank zij zijn grondige analyse van de uitgevoerde werken dat ik de rechtszaak uiteindelijk over de hele lijn heb gewonnen.

***

Laurine Crollet:

Ik heb Paul De Maesschalck ervaren als zeer professioneel, met een uitstekende kennis en iemand die er ook in slaagt deadlines correct te respecteren.

***

Kurt Van De Locht:

Een architect waar je op kan rekenen en mee kunt bouwen. Komt afspraken na zoals ze zijn afgesproken. Een vakman die zijn kennis bevat over het bouwen.

***

Sven Van Lommel:

Hielp ons voortreffelijk verder met zijn gedegen kennis en doordachte tussenkomsten. Een absolute aanrader.

***

Hierna beelden van enkele realisaties en ontwerpen in omgekeerd chronologische volgorde.
         
 
VME Diksmuidelaan
okt 2018
VME Zimmer II
jun 2018
  Van De Brande
jun 2018
VME Govaerslaan
jun 2017
         
VME Bergmannlaan
okt 2016
VME Mechelsestwg
jul 2015
Klewais
okt 2014
Breydel Amusement
jun 2014
ZSC
mei 2014
         
Van Rompaey
feb 2014
Wouters
nov 2013
Brinkman & Vermeer
mei 2011
Van Den Bogaert
dec 2009
Reon
nov 2004
         
VDV
maa 2002
Versmissen
dec 2001
Verheijen 4
nov 1999
Katrinahof
feb 1999
Haest
aug 1998
         
Van Deun
sep 1997
Verherstraeten
jan 1997
Verheijen 3
1996
Verheijen
aug 1995
Van Der Woude
jul 1994
         
Depue
jun 1992
De Bruyn
mei 1989
Simon
maa 1989
Smit
1988
Muziekschool
jun 1983
         
Theater
jun 1982
Appartement
1982
Zeilclub
1980 - 1981
Oudenaarde
1979-1980
Systeembouw
1978